Γρήγορη πατατόπιτα


Υλικά
  • 3 ‏μεγάλες πατάτες
  • 2 ‏κρεμμύδια μέτρια
  • 1 κοφτή κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αλεύρι
  • λίγο ‏ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε, πλένετε και τρίβετε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  • Τις στύβετε αρκετά και τις βάζουμε σε μπολ.
  • Τρίβετε στον ίδιο μέρος του τρίφτη και τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στις πατάτες (δε τα στύβετε τα κρεμμύδια).
  • Προσθέτετε και το αλάτι πιπέρι και μπέικιν και με ένα κουτάλι ανακατεύετε πολύ καλά (μπορείτε και με μίξερ – εμείς το κάναμε με το χέρι).
  • Βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το στρώνουμε στο τηγάνι μόλις ζεσταθεί λίγο.
  • Το μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξει αλλά και για να ψηθεί μέσα.
  • Με ένα πιάτο αναποδογυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
  • Το βάζετε στην πιατέλα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε!


Σχόλια