Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 κοφτή κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε και τρίβετε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Τις στύβετε αρκετά και τις βάζουμε σε μπολ.
- Τρίβετε στον ίδιο μέρος του τρίφτη και τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στις πατάτες (δε τα στύβετε τα κρεμμύδια).
- Προσθέτετε και το αλάτι πιπέρι και μπέικιν και με ένα κουτάλι ανακατεύετε πολύ καλά (μπορείτε και με μίξερ – εμείς το κάναμε με το χέρι).
- Βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το στρώνουμε στο τηγάνι μόλις ζεσταθεί λίγο.
- Το μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξει αλλά και για να ψηθεί μέσα.
- Με ένα πιάτο αναποδογυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
- Το βάζετε στην πιατέλα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε!
Σχόλια