Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που δε χρειάζονται τηγάνι
Υλικά:
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
- 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 1 μικρή (ή μισή μέτρια) ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
- 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
- Αλάτι βάζετε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.
- Ζυμώνετε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά.
- Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μείγμα.
- Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
- Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Όταν είναι να ψήσετε τα κεφτεδάκια, ανάβετε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
- Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή).
- Ψήνετε για 30 λεπτά.
Σχόλια