Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου


Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που δε χρειάζονται τηγάνι
Υλικά: 
  • 600 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 κ.σ. ‏νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ‏κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή (ή μισή μέτρια) ‏ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη ‏σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. ‏ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα ‏δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. 
  • Αλάτι βάζετε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. 
  • Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μείγμα. 
  • Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
  • Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Όταν είναι να ψήσετε τα κεφτεδάκια, ανάβετε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
  • Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). 
  • Ψήνετε για 30 λεπτά.




Σχόλια