Υλικά:
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες,σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 2 μέτριες ντομάτες, σε ψιλά καρέ (με τα ζουμιά τους)
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή μαϊντανού)
- 250 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ή άλλο καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας
- 3 αυγά
- φρέσκο γάλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα με το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά πιέζοντάς τες με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
- Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η μία φέτα να καλύπτει την άλλη κατά το ήμισυ.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ντομάτας, ρίχνουμε από πάνω το τυρί και περιχύνουμε με το λιγοστό μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σχόλια