Ξεπάγωμα μπριζόλας σε 3 λεπτά

Το ξεπάγωμα μπριζόλας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο καθώς υπάρχει ένα κόλπο που σας έχει ξεφύγει. Διαβάστε παρακάτω και δείτε ποιο είναι το λάθος που (ενδεχομένως) κάνετε ως τώρα με αποτέλεσμα οι μπριζόλες σας να μην είναι τόσο πετυχημένες.

Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος. 

Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, η διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση θα είναι αισθητή.

Ας δούμε πως θα μαγειρέψετε μια παγωμένη μπριζόλα:

  • Ξεκινήστε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλτε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
  • Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε).

 Φροντίστε να τυλίξετε τις μπριζόλες σας με λαδόκολλα πριν τις βάλετε στην κατάψυξη.

 Tip Για να μαγειρευτεί τέλεια μια παγωμένη μπριζόλα θα πρέπει να την έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την τυλίξετε με λαδόκολλα (για να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα νερού) και να την τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.

 


 Πηγή : foodmaniacs.gr

Σχόλια