Ριγκατόνι με Λουκάνικο Μαύρου Χοίρου και Μπρόκολο

 

Υλικά: 

  • 500 γρ Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 1 κ.σ. + 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ λουκάνικο μαύρου χοίρου, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 500 γρ μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές (δείτε tip)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση, ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το λουκάνικο)
  • 180 ml (3/4 κούπας) νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών + έξτρα αν χρειαστεί
  • 100 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση αν μας αρέσει πιο καυτερό)

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε τη μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για περίπου ένα με δυο λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και συνεχίζουμε με το μπρόκολο και το αλάτι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει και αυτό να παίρνει λίγο χρώμα (3-4 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε 180ml από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά (ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί το βράσιμο), σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Αφήνουμε το λουκάνικο και το μπρόκολο να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά περίπου σκεπασμένα.
  • Στο μεταξύ, μόλις γίνουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε (κρατώντας 180ml νερό αν δεν το έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει, συν λίγο παραπάνω) και τα ραντίζουμε με δυο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν. Ανακινούμε την κατσαρόλα ζωηρά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Αν στεγνώσει το τηγάνι μας πριν μαλακώσει το μπρόκολο, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών.
  • Μόλις γίνει το μπρόκολο προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ριγκατόνι, το τυρί και το μπούκοβο (δείτε tip). Ανακατεύουμε καλά και μόλις απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε άμεσα με έξτρα τυρί και μπούκοβο αν θέλουμε.


Πηγή : Misko.gr





Σχόλια