Μπανανόψωμο με καρύδια και νιφάδες βρώμης

 

Υλικά: 
  • 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη fytro
  • 2 αβγά
  • 2 μπανάνες (250γρ.) ώριμες, καθαρισμένες σε κομμάτια
  • 250γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και λίγη για να αλευρώσετε τη φόρμα
  • 100γρ. Νιφάδες Βρώμης fytro
  • 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. 
  • Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός την Καστανή Ζάχαρη fytro και τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμειγνύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με τις Νιφάδες Βρώμης fytro.
  • Προσθέτετε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα. 
  • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε πρώτα το μίγμα της φαρίνας και έπειτα τις σταφίδες και τη μισή καρυδόψιχα.
  • Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη φαρίνα, που έχετε κρατήσει, μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί. 
  • Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την καρυδόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr



Σχόλια