Υλικά:
- 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 200γρ. Καστανή Ζάχαρη fytro
- 2 αβγά
- 2 μπανάνες (250γρ.) ώριμες, καθαρισμένες σε κομμάτια
- 250γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και λίγη για να αλευρώσετε τη φόρμα
- 100γρ. Νιφάδες Βρώμης fytro
- 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 4 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
- Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός την Καστανή Ζάχαρη fytro και τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμειγνύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με τις Νιφάδες Βρώμης fytro.
- Προσθέτετε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε πρώτα το μίγμα της φαρίνας και έπειτα τις σταφίδες και τη μισή καρυδόψιχα.
- Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη φαρίνα, που έχετε κρατήσει, μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί.
- Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την καρυδόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: Olivemagazine.gr
Σχόλια