Υλικά:
- 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
- ½ φλιτζάνι μέλι
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1/3 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ρηχό ταψί.
- Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη.
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς.
- Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα.
- Τα διατηρείτε σε πορσελάνινα ή γυάλινα δοχεία φύλαξης.
Πηγή: Olivemagazine.,gr
Σχόλια