Υλικά:
- 8 αυγά
- 230 γρ. Ζάχαρη
- 2 πρέζες βανίλια
- 100 γρ. Γαλέτα τριμμένη
- 200 γρ. Σιμιγδάλι ψηλό
- 250 γρ. Καρύδι χοντρό-τριμμένο
- 2 πρέζες κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 4 γρ. Baking powder
Σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη
- 440 γρ. Νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλα
Διαδικασία
- Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Μετά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για αρκετή ώρα ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
- Ενώ χτυπάμε το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά (την γαλέτα, το σιμιγδάλι, το καρύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το baking).
- Όταν το μείγμα με τα αυγά είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά.
- Ανακατεύουμε προσεχτικά ώστε να μην χαθεί ο αέρας από το μείγμα με τα αυγά και να μας φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
- Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 30 λεπτά.
- Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιρόπι κρύο ενώ το γλυκό μας είναι ζεστό.
Πηγή: valtosprovince.com
Σχόλια