Βαλτινή σιροπιαστή καρυδόπιτα!

 

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 230 γρ. Ζάχαρη
  • 2 πρέζες βανίλια
  • 100 γρ. Γαλέτα τριμμένη
  • 200 γρ. Σιμιγδάλι ψηλό
  • 250 γρ. Καρύδι χοντρό-τριμμένο
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 4 γρ. Baking powder

Σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. Νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα

Διαδικασία

  • Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. 
  • Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
  • Μετά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για αρκετή ώρα ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. 
  • Ενώ χτυπάμε το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά (την γαλέτα, το σιμιγδάλι, το καρύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το baking). 
  • Όταν το μείγμα με τα αυγά είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά. 
  • Ανακατεύουμε προσεχτικά ώστε να μην χαθεί ο αέρας από το μείγμα με τα αυγά και να μας φουσκώσει. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. 
  • Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 30 λεπτά. 
  • Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιρόπι κρύο ενώ το γλυκό μας είναι ζεστό.


Πηγή: valtosprovince.com



Σχόλια