Σύκα με καρύδια και μελί στο τηγάνι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 12 αποξηραμένα σύκα της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ
  • 24 καρύδια (μισά)
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • ½ κούπα μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Κόβουμε τα σύκα στην μέση και βάζουμε στο εσωτερικό πιέζοντας να εφαρμόσει το καρύδι.
  2. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα σύκα με το καρύδι με την εξωτερική μεριά να ακουμπάει στον πάτο.
  3. Ανακατεύουμε το μέλι με τον χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε τα σύκα.
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με τον χυμό από το τηγάνι.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

ΥΓ.: Ταιριάζει υπέροχα και με γιαούρτι και με παγωτό βανίλια και φυσικά με τσίπουρο!


Πηγή: greekfigs.gr

Σχόλια