"Πετρίσιο" γλύκισμα από τον Βάλτο!

 

Υλικά:

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • καρύδι τριμμένο
  • γαρύφαλλο σκόνη
  • κανέλα σκόνη
  • φρυγανιά τριμμένη
  • βούτυρο ή λάδι για τα φύλλα

Σιρόπι:

  • 600ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύλο κανέλας

Διαδικασία:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και την τριμμένη φρυγανιά. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε αλλιώς το λάδι) και περνάμε το ταψί μας. 
  • Βάζουμε 6 φύλλα στον πάτο του ταψιού τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει/λαδώσει μεταξύ τους.
  • Βάζουμε λίγο από το μείγμα με το καρύδι. 
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα φύλλα μόνο που τώρα βάζουμε 2 φύλλα.
  • Κάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να μας μείνουν 6 φύλλα τα οποία θα τα μπουν στο τέλος.
  • Κόβουμε τον μπακλαβά μας σε κομμάτια σχήματος ρόμβου. 
  • Προαιρετικά βάζουμε από ένα γαρύφαλλο στο κέντρο κάθε κομματιού. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. 
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι μας και σιροπιάζουμε όταν είναι ζεστά και ο μπακλαβάς και το σιρόπι μας.


Πηγή: valtosprovince.com


Σχόλια