Υλικά:
- 500γρ φύλλο κρούστας
- καρύδι τριμμένο
- γαρύφαλλο σκόνη
- κανέλα σκόνη
- φρυγανιά τριμμένη
- βούτυρο ή λάδι για τα φύλλα
Σιρόπι:
- 600ml νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμό από μισό λεμόνι
- ξύλο κανέλας
Διαδικασία:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και την τριμμένη φρυγανιά.
- Λιώνουμε το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε αλλιώς το λάδι) και περνάμε το ταψί μας.
- Βάζουμε 6 φύλλα στον πάτο του ταψιού τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει/λαδώσει μεταξύ τους.
- Βάζουμε λίγο από το μείγμα με το καρύδι.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα φύλλα μόνο που τώρα βάζουμε 2 φύλλα.
- Κάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να μας μείνουν 6 φύλλα τα οποία θα τα μπουν στο τέλος.
- Κόβουμε τον μπακλαβά μας σε κομμάτια σχήματος ρόμβου.
- Προαιρετικά βάζουμε από ένα γαρύφαλλο στο κέντρο κάθε κομματιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι μας και σιροπιάζουμε όταν είναι ζεστά και ο μπακλαβάς και το σιρόπι μας.
Πηγή: valtosprovince.com
Σχόλια