Κουρκουμπίνια

 

Υλικά: 

Υλικά για τη βάση

  • 1 πακέτο λεπτό ‏Φύλλο κρούστας
  • 100 - 150 ml ‏Καλαμποκέλαιο περίπου για άλειμμα
  • ‏Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή καλαμποκέλαιο

Υλικά για το σιρόπι

  • 350 γρ ‏Ζάχαρη
  • 350 ml ‏Νερό
  • 1 ξυλάκι ‏Κανέλα
  • 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του ‏Λεμόνι

Υλικά για την επικάλυψη με σοκολάτα

  • 300 γρ ‏Κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη ‏Βούτυρο
  • 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ‏Γάλα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το σιρόπι σας, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τον χυμό λεμονιού.
  • Αφήνετε για 10 λεπτά να βράσει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη βράση και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Ραντίζετε ένα φύλλο κρούστας με το λάδι, την πάνω άκρη του την αλείφετε με την βοήθεια ενός πινέλου για να κολλήσει καλά πάνω του το δεύτερο φύλλο που θα βάλετε.
  • Ραντίζετε και το δεύτερο φύλλο με λάδι, διπλώνετε λίγο τα φύλλα και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό. 
  • Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα. 
  • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές ενός δακτύλου. 
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει ξεκινάτε να τηγανίζετε τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα όχι όλα μαζί, με την ένωση των φύλλων πάντα από την κάτω μεριά, μέχρι να ροδίσουν καλά (θέλει προσοχή να μην σας ανοίξουν).
  • Βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας όσα τηγανίζετε και όπως είναι ζεστά τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 2 λεπτά. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια.
  • Χωρίζετε σε πιατέλα κάποιο μέρος από τα κουρκουμπίνια ώστε αυτά που θα γίνουν με σοκολάτα να τα βάλετε στην κατάψυξη όπως είναι τηγανισμένα για 60 λεπτά να παγώσουν.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνετε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο και το γάλα.
  • Με την βοήθεια οδοντογλυφίδας βουτάτε ένα- ένα μέσα στην σοκολάτα τα παγωμένα κουρκουμπίνια και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα.
  • Αφήνετε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.


Πηγή: foodmaniacs.gr

Σχόλια