Άλειμμα φτιαγμένο από ξερά σύκα!

 

Υλικά:

  • 1 κούπα κομμένα ξερά σύκα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι Σαμιώτικο κρασί

Εκτέλεση:

  • Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι τα σύκα και το νερό και βράστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στην συνέχεια όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε καλά, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρεμά.
  • Βάλτε την κρέμα σε ένα γυάλινο βαζάκι αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.
  • Μπορεί να μείνει στο ψυγείο σκεπασμένο 3-4 ημέρες.

❗️Σαλάμι με γλυκεία καπνιστή πάπρικα και πιπέρι❗️

– Στην πιο πάνω συνταγή προσθέτουμε:

  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι καπνιστή γλυκεία πάπρικα
  • Ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα, τυλίγουμε για να πάρει το σχήμα του σαλαμιού. 
  • Κατόπιν το βάζουμε σε μια λαμαρίνα και το φουρνίζουμε στους 100° C για 2 ώρες ή στους 60° C με αέρα για 6 ώρες. 
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

✔️ Συνοδεύει υπέροχα πιάτα με κυνήγι, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών και είναι φανταστικό με ζεστό ψωμί και γλυκό κρασί.


Πηγή: greekfigs.gr


Σχόλια