Τούρτα Ferrero Rocher

Υλικά: 
Υλικά για το παντεσπάνι
  • 5 ‏αυγά
  • 6 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ‏φουντούκια αλεσμένα
  • 2 κ.σ. ‏κακάο
  • 2 κ.σ. ‏αλεύρι
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
  • 600 γρ. ‏κρύα κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ‏μερέντα
  • 5 ‏γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ‏φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
  • Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.
  • Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
  • Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
  • Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.
  • Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Πηγή: foodmaniacs.gr



Σχόλια