Υλικά:
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
- 600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. μερέντα
- 5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.
- Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
- Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
- Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.
- Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Πηγή: foodmaniacs.gr
Σχόλια