Υλικά:
- 10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
- 1 κ.σ. αμυγδαλόψυχα
- 650 γρ. ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
- Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών.
- Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
- Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
- Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αφού κρυώσει το πλάθετε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζετε σε λαδόκολλα.
- Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Πηγή: foodmaniacs.gr
Σχόλια