Μανταρινάτο: Ένα εύκολο γλυκό 3 μόνο υλικών

 

Υλικά: 

  • 10 ‏μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
  • 1 κ.σ. ‏αμυγδαλόψυχα
  • 650 γρ. ‏ζάχαρη Άχνη

Εκτέλεση

  • Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. 
  • Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. 
  • Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
  • Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. 
  • Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. 
  • Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Αφού κρυώσει το πλάθετε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζετε σε λαδόκολλα. 
  • Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Πηγή: foodmaniacs.gr


Σχόλια