Υλικά:
- 1 φλιτζ. γιαούρτι
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1/4 ποτηριού του νερού ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε λίγο το μείγμα ώστε να έχετε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
- Ζεσταίνετε το τηγάνι και περνάτε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
- Βάζετε κουταλιές στο τηγάνι πατάτε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχετε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορείτε να ακουμπάτε τη ζύμη στο τηγάνι.
- Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζετε 1-2 φορές και είναι έτοιμες!
Πηγή: foodmaniacs.gr
Σχόλια