Αφράτες τηγανίτες με γιαούρτι

 

Υλικά: 

  • 1 φλιτζ. ‏γιαούρτι
  • 3 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 ‏αυγά
  • 1/4 ποτηριού του νερού ‏ηλιέλαιο
  • 1 1/2 φλιτζ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε λίγο το μείγμα ώστε να έχετε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
  • Ζεσταίνετε το τηγάνι και περνάτε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
  • Βάζετε κουταλιές στο τηγάνι πατάτε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχετε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορείτε να ακουμπάτε τη ζύμη στο τηγάνι.
  • Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζετε 1-2 φορές και είναι έτοιμες!


Πηγή: foodmaniacs.gr


Σχόλια