Πιταρούδια Ροδίτικα

 

Υλικά 

  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 4 αυγά
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. ξερή μυζήθρα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. 
  • Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. 
  • Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  • Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. 
  • Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. 
  • Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: argiro.gr



Σχόλια