Υλικά
- 1 κιλό ρεβύθια
- 4 αυγά
- 100 γραμ. αλεύρι
- 200 γραμ. ξερή μυζήθρα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
- Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε.
- Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
- Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Πηγή: argiro.gr
Σχόλια