Μανιτάρια φουρνιστά με θυμάρι

cooklos.gr

 

Υλικά 

  • 1 κιλό μανιτάρια brown
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση 
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.
  • Βάζουμε σε πιάτο τα μανιτάρια και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Πηγή: cooklos.gr





Σχόλια