Λακάνη Ρόδου

 

Υλικά 

  • 2 κιλά κατσίκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτας
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμ. ρεβύθια
  • 300 γραμ. τραχανά Ρόδου
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξύλα κανέλας
  • 2 κ.σ κύμινο (μακριά μυρωδιά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την παραδοσιακή λακάνη Ρόδου, μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια στο νερό από την προηγούμενη μέρα. 
  • Βάζουμε το κατσίκι στο πήλινο σκεύος (λακάνη), προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τον τραχανά ,τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6΄μέχρι να μαραθούν.
  • Τα ρίχνουμε με το λάδι μέσα στο πήλινο με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 45΄.
  • Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2,5 ώρες.

Πηγή: argiro.gr



Σχόλια