Υλικά
- 2 κιλά κατσίκι (κομμένο σε μερίδες)
- 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτας
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 500 γραμ. ρεβύθια
- 300 γραμ. τραχανά Ρόδου
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξύλα κανέλας
- 2 κ.σ κύμινο (μακριά μυρωδιά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για την παραδοσιακή λακάνη Ρόδου, μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια στο νερό από την προηγούμενη μέρα.
- Βάζουμε το κατσίκι στο πήλινο σκεύος (λακάνη), προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τον τραχανά ,τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6΄μέχρι να μαραθούν.
- Τα ρίχνουμε με το λάδι μέσα στο πήλινο με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 45΄.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2,5 ώρες.
Πηγή: argiro.gr
Σχόλια