Υλικά
για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 συσκευασία μαργαρίνη
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- λίγο ανθόνερο (για ράντισμα)
για τη γέμιση
- 250γρ. καρυδόψιχα
- 100γρ. αμύγδαλα
- ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
για το σιρόπι
- 250γρ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 150γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε μούλτι τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τόσο όσο να τα ψιλοκόψουμε.
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και τα βράζουμε για 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την φρυγανιά και το μοσχοκάρυδο.
- Τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε την ζύμη μας.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με κουπάτ ή ποτήρι με φαρδύ χείλος.
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι και το κλείνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα μας τις δύο άκρες.
- Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 180οC (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας) μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Πηγή : cooklos.gr
Σχόλια