Πουγκάκια Πάτμου

 

Υλικά 

για τη ζύμη
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • λίγο ανθόνερο (για ράντισμα)
για τη γέμιση
  • 250γρ. καρυδόψιχα
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
για το σιρόπι
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 150γρ. μέλι

Εκτέλεση 
  • Χτυπάμε σε μούλτι τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τόσο όσο να τα ψιλοκόψουμε.
  • Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. 
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και τα βράζουμε για 8 με 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την φρυγανιά και το μοσχοκάρυδο. 
  • Τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε την ζύμη μας. 
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη και το ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με κουπάτ ή ποτήρι με φαρδύ χείλος.
  • Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι και το κλείνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα μας τις δύο άκρες.
  • Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 180οC (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας) μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Πηγή : cooklos.gr
















Σχόλια